Menü

Legfrissebbek

Csirkemell camembert mártással, mogyoróbundában sült almával

pic

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell
1 db camembert sajt
2 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
2 db alma
só, bors, olaj, esetleg csilipehely
a panírozáshoz:
10 dkg törökmogyoró
liszt, tojás

 

Elkészítés:

A mogyorót megpirítjuk és aprítógéppel ledaráljuk. A csirkemellet kissé kiveregetjük, besózzuk. A camembert apróra tördeljük, és a tejszín felével, alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tejszín másik felét simára keverjük a keményítővel. Amikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáadjuk a keményítős tejszínt, és besűrítjük. Az almákat kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat kiszúrjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, az őrölt mogyoróba forgatjuk, és olajban kisütjük. A csirkemelleket meghintjük frissen őrölt borssal, csilipehellyel, és kevés olajon megsütjük. A megsült húst tányérokra helyezzük, megöntözzük a sajtmártással, és melléhelyezzük a rántott almaszeleteket. Ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk hozzá sült burgonya vagy rizsköretet is.