Menü

Legfrissebbek

Cigánypecsenye

pic

Hozzávalók:

1 kg csont nélküli sertés tarja
füstölt szalonna
só, őrölt bors, fokhagyma, olaj, liszt, pirospaprika

 

Elkészítés:

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyiket bekenjük 2-3 evőkanál olajban elkevert 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. 1-2 órát fóliával letakarva állni hagyjuk. (Nyugodtan el lehet készíteni előző nap este is.) Lisztet kevés pirospaprikával elkeverünk, megforgatjuk benne a húsokat, és kevés olajban elősütjük őket. Majd az elősütött hússzeleteket tepsibe sorakoztatjuk, mindegyik tetejére bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk, és fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percet sütjük. Ekkor a fóliát levéve addig folytatjuk a sütést, amíg a szalonna a hús tetején megpirul. (Ha a sütőnknek van grill fokozata, azt használjuk a pirításhoz.)