Menü

Legfrissebbek

Hamburger

pic

Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
1 db tojás
1 fej kisebb vöröshagyma
1 g zsemlemorzsa
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
só, őrölt bors, kevés olaj
lapkasajt
a zsemlébe:
paradicsom, uborka, fejes- vagy jégsaláta, lila hagyma
ízlés szerint: ketchup, mustár, majonéz


 

 

Elkészítés:

A darált húst, tojást, lereszelt vöröshagymát, zsemlemorzsát, szódabikarbonát és a fűszereket jól összegyúrjuk. Négy egyenlő súlyú gombócra osztjuk, melyet egyenként folpack fólia közé teszünk, és ellapogatunk. Felhasználásig - fóliástól - a hűtőbe tesszük. Sütés előtt a fóliából kibontjuk, tetejét megkenjük olajjal, és közepes hőfokon teflon- vagy kerámia serpenyőben - az olajos felével lefelé - sütni kezdjük. 4 perc után a tetejét szintén megkenjük olajjal, és megfordítjuk. Ismét 4 percig sütjük, majd újabb fordítás, és mindkét oldalán még 3-3 percet sütjük. Az utolsó 1 percre mindegyik pogácsa tetejére tegyünk 1-1 szelet lapkasajtot. A félbevágott hamburgerzsemléket (ld. hamburger zsemle 2.) kissé megpirítjuk, megpakoljuk a zöldségekkel, valamint a szószokkal, és belehelyezzük a sajtos húspogácsát.