Menü

Legfrissebbek

Mézes-szezámmagos csirkemell 2.

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
a panírhoz:
6 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 db tojás
1 kiskanál só
0,5 dl víz
1/2 tasak sütőpor
a mázhoz:
25 dkg ketchup
3 evőkanál méz
4 evőkanál szezámmag
1 kiskanál balzsam vagy fehérborecet
só, ízlés szerint chilipor vagy krém
a sütéshez:
olaj

.

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, kb. féltenyérnyi érmékre felszeleteljük és besózzuk. A panír hozzávalóit csomómentesre keverjük. (Sűrű, palacsintatészta állagú legyen, ha túl híg lisztet, ha túl sűrű vizet adhatunk még hozzá.) A máz hozzávalóit is összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a panírban megmártogatott csirkeérméket. A kisült húst papírtörlőre szedjük, majd a mázban minden szeletet megforgatunk. (Köretként üvegtésztát, rizstésztát vagy sült burgonyát adhatunk.)