Menü

Legfrissebbek

Szecsuáni csirkemell 3

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 db kápia paprika
1 db erős zöldpaprika
1 db TV paprika
1 csomó újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db kisebb sárgarépa
1 db kisebb fehérrépa
1 evőkanál bambuszrügy
1 kiskanál őrölt bors
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál fehérbor
3 evőkanál szójaszósz
só (ha szükséges)
a páchoz:
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál fehérbor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 kiskanál csilikrém
a sütéshez:
2-2 evőkanál szezám/napraforgó olaj

.

Elkészítés:

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húscsíkokra öntjük, jól elkeverjük, és legalább félórát a hűtőben pihentetjük. Közben a paprikákat, sárga- és fehérrépát, bambuszrügyet nagyon vékony csíkokra, a hagymát - zöldjével együtt - karikákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Két evőkanál olajat felforrósítunk, beleöntjük a pácolt csirkemellet, megborsozzuk, és állandóan kevergetve 3-4 perc alatt megpirítjuk. A csirkecsíkokat a wokból/serpenyőből kiszedjük. Beleöntjük a maradék olajat, és roppanósra pirítjuk benne a zöldségeket. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, mellyel nagyon rövid ideig szintén pirítjuk. Az egy evőkanál keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, borral és csilikrémmel. A húst visszatesszük a zöldségekre, ráöntjük a szójás-boros-keményítős keveréket, elkeverjük, ha szükséges sózzuk, és egy-két perc alatt összeforraljuk.