Menü

Legfrissebbek

Kínai csirkecombfilé

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirke felsőcombfilé
1/2-1/2 db piros/zöld kaliforniai paprika
10 dkg csiperkegomba
1 evőkanál bambuszrügy (konzerv)
a páchoz:
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál fehérbor
1 kiskanál csilikrém
1 kiskanál cukor
1 kiskanál ázsiai fűszerkeverék
só, őrölt bors
a sütéshez:
1 evőkanál szezámolaj
1 kiskanál étkezési keményítő
0,5 dl víz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál fehérbor 
2 adag/2004 kcal, 1 adag/1002 kcal

 

 



 

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk. és alaposan elkeverjük a pác hozzávalóival. Lefedve egy-két órára a hűtőbe tesszük. A paprikákat, gombát, bambuszrügyet szintén vékony csíkokra szeleteljük. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a páccal együtt a húst beletesszük, és 5-6 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát, paprikát és bambuszrügyet, és folyamatosan kevergetve tovább sütjük. A keményítőt a vízzel, szójaszósszal és a borral csomómentesre kikeverjük, majd a húsra öntjük, és az egészet jól összeforraljuk. Köretként rizst vagy üvegtésztát adunk hozzá.