Menü

Legfrissebbek

Szecsuáni csirkemell 2

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg gomba
1/2-1/2 db piros/zöld kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 db kisebb paradicsom
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál csilikrém
1 mokkáskanál 5 fűszer/wok fűszerkeverék
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál fehérbor
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
kevés szezámolaj
a körethez:
20 dkg rizs
10 dkg konzerv kukorica
1 evőkanál olaj
4 adag/1830 kcal, 1 adag/457 kcal

 



 

Elkészítés:

A csirkemellet és a zöldségeket nagyon vékony metéltre vágjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel. Az olajat egy serpenyőben (wokban) felhevítjük, és a húst a zöldségekkel együtt néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a bort, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk (kb. 10 perc). Ha a levét elfőtte, borral, vagy vízzel pótoljuk. Kukoricás rizzsel tálaljuk.