Menü

Legfrissebbek

Mézes-szezámmagos csirkemell érmék

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
a páchoz:
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál fehérbor
1 kiskanál kínai fűszerkeverék (pl. ötfűszer)
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál cukor

a panírhoz:
10 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
2 dl víz
1 db tojás
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál kurkuma

a mázhoz:
6 dkg cukor
3 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál fehérborecet
a szóráshoz:
2 evőkanál szezámmag
a tésztához:
20 dkg üvegtészta
1 kiskanál chilikrém (Sambal Oelek, Erős Pista)
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 kiskanál cukor
1 kiskanál fehérborecet
1 kiskanál étkezési keményítő
0,5 dl víz

a sütéshez:
olaj
4 adag/3488 kcal, 1 adag/872 kcal

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb érmékre felszeleteljük. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, melybe a hússzeletkéket alaposan beleforgatjuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. A panír hozzávalóit jól kikeverjük, beleforgatjuk a csirkeérméket, és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőn jól lecsepegtetjük. A máz hozzávalóit is összekeverjük, felforrósítjuk, a húst beleforgatjuk, majd megszórjuk szezámmaggal. A tésztára annyi forró, sós vIzet öntünk, hogy jól ellepje. 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük. A többi hozzávalót összekeverjük, a tésztára öntjük, és kevés olajon összepirítjuk.