Menü

Legfrissebbek

Vagdalthús pogácsa

pic

Hozzávalók:

75 dkg. darált sertéshús
3 db. zsemle
3 db. tojás
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, pirospaprika, majoránna, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj

 

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha megpuhultak a vizet jól kinyomkodjuk belőlük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük. A darált húsra ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk az áztatott zsemléket és a kétféle hagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, és jól összedolgozzuk. Ha kicsit hígnak találnánk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, a két tenyerünk között ellapogatjuk, majd a pogácsákat közepesen forró olajban megsütjük.