Menü

Legfrissebbek

Csirkenyárs

pic

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
20 dkg cukkini
15 dkg piros kaliforniai paprika
10 dkg vöröshagyma
10 dkg gomba
a páchoz:
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál Erős Pista
só, őrölt bors
a lekenéshez:
kevés olaj
2 adag/960 kcal, 1 adag/480 kcal

 


Elkészítés:

A csirkemellet előző nap kisebb érmékre vágjuk, a hozzávalókból elkészítjük a pácot. Beletesszük a húst, jól összekeverjük, majd fóliával lefedve a hűtőbe rakjuk. Másnap a cukkinit karikákra, a gombát, hagymát, paprikát és vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk. A nyárs pálcikákat rövid időre vízbe áztatjuk, majd váltogatva felszúrjuk rá a hús- és zöldségdarabokat. A nyársakat olajjal megkenjük, és szabadtűzön vagy a sütőben megsütjük. (Ha a sütőnk rendelkezik grillfunkcióval, azt is használjuk.)