Menü

Legfrissebbek

Csevap

pic

Hozzávalók:

40 dkg marhahús
40 dkg sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
só, őrölt börs, cayenne-i bors (aki nem szereti a csípőset, kihagyhatja)
1-2 evőkanál olaj
12 db/1930 kcal, 1 db/160 kcal

 

Elkészítés:

A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szódabikarbónát, fűszerezzük sóval és a kétféle borssal. Jól összegyúrjuk, és néhány órát érlelődni hagyjuk. Természetesen - kis kolbászokat gyúrva belőle - legjobb grillen megsütni, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy teflonserpenyőben az olajat felhevítjük. A húsból vizes kézzel kis pogácsákat formázunk, és az olajban kisütjük őket. Fokhagymával megkent pirítóson tálaljuk, a tetejére ajvárt (ld. ajvár) kanalazunk.