Menü

Legfrissebbek

Zsebeshús

pic

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj
5 dkg szeletelt baconszalonna
5 dkg csiperkegomba
5 dkg reszelt trappista sajt
1/2 csokor petrezselyemzöld
só, őrölt bors
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
4 szelet/2100 kcal, 1 szelet/525 kcal

 

 

Elkészítés:

A húst vágjuk négy vastag szeletre, és mindegyik szeletre vágjunk zsebet. A baconszalonnát, gombát, petrezselymet vágjuk finomra, a sajtot reszeljük le. Keverjük össze, ízesítsük sóval, őrölt borssal. Töltsük meg a "zsebeket" a töltelékkel, majd a húst fogpiszkálóval tűzzük össze, és hagyományos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába panírozva, bő olajban süssük ki. Köretként salátát, rizst, vagy burgonyát tálalhatunk hozzá.