Menü

Legfrissebbek

Libamáj lyoni módra

pic

Hozzávalók:

25 dkg libamáj (hízott)
50 dkg burgonya
15 dkg vöröshagyma
só, őrölt bors
a pácoláshoz:
2 gerezd fokhagyma
tej
a szóráshoz:
kevés liszt
a sütéshez:
olaj
2 adag/2134 kcal, 1 adag/1067 kcal

 

Elkészítés:

A hártyáitól és erektől megtisztított libamájat szeletkékre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Egy-két órára a tejben hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük, majd felhasználásig félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőbe olajat öntünk, megsütjük benne a burgonyát. A hagymát liszttel megszórjuk, jól összerázzuk, majd a felesleges lisztet lerázva róla, a hagymakarikákat az olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tálra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, és rászórjuk a pirított hagymát.