Menü

Legfrissebbek

Illatos-omlós csirkemell

pic

Hozzávalók:

2 db csirkemell filé (kb. 40-50 dkg)
só, őrölt bors
a páchoz:
3 gerezd fokhagyma
tej
a panírhoz:
3 db tojásfehérje
7-8 dkg étkezési keményítő
só, őrölt bors
a sütéshez:
olaj
a mártáshoz:
10 evőkanál ketchup
2 evőkanál balzsam/borecet
2 evőkanál szójaszósz
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál reszelt vörös/lilahagyma
2 evőkanál méz
1 kiskanál csilikrém
3 adag/1380 kcal, 1 adag/460 kcal (rizs nélkül)

 

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra összevágjuk, rászórjuk a reszelt fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy a húscsíkokat ellepje. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, és apránként a keményítőt, majd csomómentesre elkeverjük. A csirkemellet a pácból kivéve a tojásos panírba forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Pirított hagymás, párolt rizzsel valamint a mártással tálaljuk.