Menü

Legfrissebbek

Sütnivaló kolbász

pic

Hozzávalók:

2 kg lapocka
70 dkg zsírszalonna
1 fej fokhagyma
6 dkg só
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál kömény
6 dkg pirospaprika
1 kisdoboz sertésbél (5 m)
kb 2,8 kg /10842 kcal, 10 dkg 387 kcal

 

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és kevés vízbe beáztatjuk. A húst és a zsírszalonnát ledaráljuk, hozzáadjuk a sót, a fűszereket valamint a vízzel együtt a fokhagymát. Jól átgyúrjuk, ha szükséges, fűszerezzük. A húsdarálóból a kést kivesszük, a kolbásztöltő betétet feltesszük, és a húst a bélbe töltjük. A kolbászokat zsírral vékonyan kikent tepsiben megsütjük.