Menü

Legfrissebbek

Kárpáti borzaska (Puszta steak)

pic

Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj
50 dkg burgonya
1 db tojás
4 evőkanál liszt
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
olaj
só, őrölt bors

összesen: 4 adag/2332 kcal, 1 adag/583 kcal + az olaj, amit sütés során a hús felvesz

 

 

Elkészítés:

A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyukú  reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedli szaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel – zöld saláta, párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.