Menü

Legfrissebbek

Szezámmagos pikáns csirkeszárny

pic

Hozzávalók:

8 db csirkeszárny (kb. 80 dkg)
1 dl bor
3 evőkanál olaj
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 kiskanál chilikrém
2 gerezd lereszelt fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál méz
2 evőkanál bor/balzsamecet
só, őrölt bors
2 adag/703 kcal, 1 adag/351 kcal

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a bort, alufóliával befedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1,5 órát sütjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a 1,5 óra letelte után - addigra a hús kellően megpuhul - a szárnyakat ezzel az öntettel bekenjük, és - fólia nélkül - annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a hús szép pirosra megsült. (Amennyiben a sütőnk rendelkezik grill funkcióval, a pirításhoz azt is használhatjuk.) Köretként könnyű zöldsalátával kínálunk hozzá.