Menü

Legfrissebbek

Mogyorós csirke

pic

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
10 dkg ledarált pörkölt mogyoró
1-2 evőkanál olaj
a páchoz:
1 evőkanál szójaszósz
1 mokkáskanál chilikrém
1 mokkáskanál wok fűszerkeverék
1 mokkáskanál Worchester szósz
2 evőkanál bor

az öntethez:
2 teáskanál olaj
2 teáskanál cukor
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál étkezési keményítő
1 mokkáskanál chilikrém
1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
1 mokkáskanál őrölt bors
2 teáskanál borecet
2-3 evőkanál víz
2 adag/1378 kcal, 1 adag/689 kcal


 

Elkészítés:

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. 1-2 evőkanál olajat felforrósítunk, rátesszük a csirkét, és puhára pirítjuk. Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük, a darált mogyoróval együtt a csirkéhez adjuk, és kissé besűrítjük. Rizskörettel tálaljuk.