Menü

Legfrissebbek

Édes-csípős csirkeszárny

pic

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
1 dl méz
1/2 dl olaj
2 kávéskanál csípős paprikakrém/Erős Pista
2 kávéskanál vörösborecet/balzsamecet
1 kávéskanál só
kevés olaj a tepsi kikenéséhez
4 adag/2248 kcal, 1 adag/562 kcal

 

Elkészítés:

A méz, olaj, paprikakrém, ecet és só keverékéből elkészítjük a pácot. A csirkeszárnyakat kettévágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és jól összeforgatjuk. Hűtőbe téve legalább 30 percet - de lehet 1 napot is - érleljük. A csirkeszárnyakat kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit alufóliával lefedjük, és a szárnyakat 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a tepsit visszatesszük további 20-25 percre, hogy a szárnyak szép pirosak, ropogósak legyenek. Sült burgonyával vagy salátával tálaljuk. 
(Fanny Konyha)