Menü

Legfrissebbek

Szűzérme nyárs

pic

Hozzávalók:

80 dkg sertés szűzpecsenye
8 szelet bacon
5 gerezd fokhagyma
0,3 dl olaj
1 dl fehérbor
1 kiskanál vaj
só, őrölt bors
4 adag/1740 kcal, 1 adag/635 kcal

 

Elkészítés:

A sertésszűzet 8 szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindegyiket körbetekerjük 1 szelet baconnal, és kettesével bambusznyársra, vagy kihegyezett hurkapálcikára húzzuk. (Ott szúrjuk át, ahol a szalonnaszeletek vége találkozik, ezáltal a szalonnát is rögzíteni tudjuk.) A nyársakat sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és nem túl forró hőmérsékleten mindkét oldalukon megsütjük benne a nyársakat (oldalanként kb. 4-5 perc). A nyársakat tálalásig - alufóliával letakarva - melegen tartjuk. A visszamaradt olajba beledobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és jól kiforraljuk. A pecsenyelevet átszűrjük, elkeverjük benne a vajat. Tálaláskor a szűzérméket a pecsenyelével meglocsoljuk, köretként hasábburgonyát vagy burgonyopürét adunk hozzá.