Menü

Legfrissebbek

Boros-fokhagymás szűzérmék

pic

Hozzávalók:

40 dkg sertésszűz
4 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál vaj
1 kiskanál paradicsompüré
só, őrölt bors
2 adag/940 kcal, 1 adag/470 kcal

 

Elkészítés:

A sertésszűzet a hártyáktól megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel egy kissé kilapítjuk őket. Két gerezd fokhagymát lereszelünk, és bedörzsöljük vele a hússzeleteket. Mindegyiket megborsozzuk, és legalább egy órára hideg helyre tesszük, hogy a fokhagyma íze a húsba kellően beivódjon. Az olajat és a vajat egy serpenyőben jól felhevítjük, és a megsózott, lisztbe forgatott - de jól lerázott - hússzeleteket megsütjük benne. (kb. 3-3 perc oldalanként) A másik két gerezd fokhagymát apróra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon nagyon rövid ideig - nehogy megkeseredjen - pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, valamint a bort, és jól beforraljuk. A szűzérméket a pecsenyelével meglocsoljuk, és salátával vagy hasábburgonyával tálaljuk.