Menü

Legfrissebbek

Baconos töltött fasírt

pic

Hozzávalók:

1/2 kg darált sertéshús
2 db zsemle
2 db tojás
5 dkg camembert sajt
24 szelet bacon szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint: só, őrölt bors, vágott petrezselyem, majoránna
12 db/3168 kcal, 1 db/264 kcal

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A zsemléket beáztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A darált húst elkeverjük az áztatott zsemlével, a tojásokkal, a megpárolt vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. (Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk hozzá.) A camembert sajtot 12 db egyforma kockára vágjuk. Egy 12 db-os (8 cm átmérőjű) muffinsütő tálkáit kereszt alakban a baconszalonna szeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szeletek túllógjanak a formán. Félig megtöltjük a fasírthússal, ráhelyezünk 1-1 kocka sajtot, megtöltjük a formát húsmasszával, és ráhajtjuk a baconszalonnát. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. (A hozzávalók kb. 16 dkg fasírtra elegendőek, de a muffinsütő 12 db-os, ezért megmaradt húsból formázzunk golyókat, és egy kisebb méretű muffinformában, vagy tűzállótálban süssük meg. El lehet készíteni fele mennyiségű baconnal is, ebben az esetben minden tálkába csak 1-1 szelet szalonnát tegyünk.)