Menü

Legfrissebbek

Csirkemell kecskesajtos bagettel salátaágyon

pic

Hozzávalók:

1 rúd (18 dkg) kecskesajt (nem kemény állagú)
50 dkg csirkemellfilé
bagett vagy óriáskifli
kakukkfű
1 evőkanál  + 1 kiskanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
a salátához:
1/2 db jégsaláta
4 db retek
4 db paradicsom
2 db paprika
1 db lilahagyma
az öntethez:
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
Ízlés szerint: méz, lime/citromlé, só, bors
4 adag/2026 kcal, 1 adag/501 kcal

 

 

Elkészítés:

A kecskesajtot kb. 1 cm vastag korongokra vágjuk, a bagettből pedig annyi szeletet, ahány kecskesajt korongunk van. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát lereszeljük, és belekeverjük az evőkanálnyi olajba. A hozzávalókból elkészítjük a salátaöntetet, a saláta hozzávalóit pedig tetszésünk szerinti méretűre felaprítjuk. Kenőecsettel a bagettek tetejét a fokhagymás olajjal megkenjük, ráfektetjük a sajtszeleteket, meghintjük egy kevés kakukkfűvel. Sütőlapra téve, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt a bagettre olvad. A kiskanál olajjal egy teflon serpenyőt kikenünk, megsütjük benne a csirkeszeleteket. Tálaláshoz a salátát megöntözzük az öntettel, tányérokra halmozzuk, és mellé szervírozzuk a csirkemellet és a kecskesajtos bagettet.