Menü

Legfrissebbek

Cukkini tempura

pic

Hozzávalók:

kb. 50 dkg cukkini

a tempura tésztához:
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 db tojás
hideg víz

a sütéshez:
olaj
a panírozáshoz:
kevés liszt
2 adag/1152 kcal, 1 adag/576 kcal

 

 

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, magját kivesszük, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk. A tojás fehérjét nem túl kemény habbá felverjük, és elkeverjük a sárgájával, a liszttel és a keményítővel, valamint annyi nagyon hideg vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A cukkíni szeletkékről a nedvességet leitatjuk, lisztbe hempergetjük, de a lisztet jól lerázzuk róla, végül a tempura tésztába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük. Bármilyen mártogatóssal (dippel) kínálhatjuk.