Menü

Legfrissebbek

Fokhagymás-szójás csirkemell zöldséges üvegtésztával

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
4 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál wok fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
1/2 db kaliforniai paprika piros
1/2 db kaliforniai paprika zöld
25 dkg gomba
10 dkg üvegtészta 
2 adag/1248 kcal, 1 adag/624 kcal

 


 

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, a szójaszószt a wok fűszerrel, a lereszelt fokhagymával és az őrölt borssal elkeverjük, és a csirkemellet ezzel a keverékkel néhány órára bepácoljuk. Az üvegtésztát forró vízzel leöntjük, és lefedve 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és néhány perc alatt megsütjük benne a kissé megsózott hússzeleteket (vigyázzunk a szójaszósz is sós!), melyet tálalásig melegen tartunk. A paprikát csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a serpenyőben kissé pirítjuk, majd ráöntjük a szójás pácot. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az üvegtésztát, elkeverjük, 1-2 percet pirítjuk, végül a hússzeletekkel tálaljuk.