Menü

Legfrissebbek

Sajttal töltött csirkemell baconbundában

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell filé
40 dkg szeletelt baconszalonna
15 dkg félkemény sajt (trappista, edami, óvári, stb.)
só, őrölt bors, kevés olaj
kb. 6 adag/7033, 1 adag/1172 kcal

 

Elkészítés:

A csirkemell filéből szép szeleteket vágunk, és óvatosan, vékonyra kiverjük, besózzuk. A sajtot kisujjnyi vastagságú csíkokra szeleteljük. Mindegyik hússzeletre egy-egy sajtcsíkot fektetünk, és feltekerjük. (Vigyázzunk, a sajtcsíkok ne kandikáljanak ki a roládokból.) A baconszeleteket - olyan szélességben, mint a húsrolád - kicsit fedőleg, egymásra fektetjük, ráhelyezzük a csirkemell tekercset, és szorosan feltekerjük. Mikor a szalonnába göngyöltük, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a roládok minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat a serpenyőben maradt olajjal kikenünk, belehelyezzük a tekercseket, melyeket frissen őrölt borssal meghintünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük - ha van grillező fokozat azt is kapcsoljuk be -, és a csirkemellet (kb. 10 perc) készre sütjük.