Menü

Legfrissebbek

Fűszeres fasírt

pic

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
25 dkg bacon szalonna
2 db tojás
2 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 fej közepes méretű vöröshagyma
1 evőkanál olaj
15 dkg gomba
10 dkg kaliforniai paprika
1-1 mokkáskanál őrölt bors, majoránna, kakukkfű, pirospaprika, Worchester szósz (elmaradhat)
1 teáskanál Piros Arany
só, csipet szerecsendió, zsemlemorzsa
18 db/2920 kcal, 1 db/162 kcal

 

Elkészítés:

A zsemléket vízbe (tejbe) áztatjuk, jó kicsavarjuk. A fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a paprikát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A felhevített olajon a vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a gombát és a paprikát. Fedő nélkül addig pároljuk, amíg a levét elfövi, majd hagyjuk kihűlni. A darált húst, a kicsavart zsemléket, a tojásokat, a párolt hagymát, gombát, paprikát, a fűszerekkel, fokhagymával és sóval alaposan eldolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, majd a masszából kisebb rudakat formázunk, mindegyiket zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy szelet bacon szalonnába göngyöljük. A fasírtokat sütőtálba vagy tepsibe rakosgatjuk, és forró sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük.