Menü

Legfrissebbek

Párizsis egytál

pic

Hozzávalók:

1/2 kg párizsi
20 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors

4 adag/1907 kcal, 1 adag/415 kcal


 

Elkészítés:

A gombát szeletekre vágjuk. és az olajon addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. A fokhagymát lereszeljük, és sóval, borssal együtt a tejfölbe keverjük, a párizsit felkarikázzuk. Egy sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk, és az alját a párizsi szeletek felével kirakjuk. Elterítjük rajta a gombát, majd a fokhagymás tejföl kétharmadát, és beborítjuk a maradék párizsi szeletekkel. Elkenjük rajta a megmaradt tejfölt és meghintjük a reszelt sajttal. (Díszíthetjük még olajbogyóval, paprikával, paradicsommal, stb.) Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. Friss kenyérrel, vagy alufóliában héjastól megsütött burgonyával kínáljuk.