Menü

Legfrissebbek

Kínai csirkemell

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell filé
a páchoz:
4 evőkanál szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
1 evőkanál borecet
0,5 dl bor
1 kiskanál chilikrém
a panírhoz:
2 db tojásfehérje
2 evőkanál kukoricaliszt
étkezési keményítő
olaj a sütéshez 

4 adag/2150 kcal, 1 adag/537 kcal

 

 

Elkészítés:

A csirkemellek bőrét lehúzzuk, hártyáitól megtisztítjuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a pác többi hozzávalóival összekeverjük, és ha szükséges megsózzuk (de általában a szójaszósz elég sót tartalmaz). A hússzeleteket legalább három órára - de legjobb előző este elkészíteni - bepácoljuk.  A sütés előtt elkészítjük a panírt. A tojásfehérjéket habbá verjük, elkeverjük benne a kukoricalisztet, és annyi étkezési keményítőt adunk hozzá, hogy beleforgatva a hússzeleteket, az megtapadjon rajta. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a bepanírozott csirkemelleket aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, köretként fokhagymás pirított burgonyát kínálunk.