Menü

Legfrissebbek

Szezámos csirkecomb falatkák

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirke felsőcomb
a páchoz:
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
1 mokkáskanál őrölt bors
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál bor
1 teáskanál olaj
a panírozáshoz:
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg étkezési keményítő
1 mokkáskanál sütőpor
1 db tojás
2 evőkanál olaj

a sütéshez:
olaj
a bevonáshoz:
1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál borecet
szezámmag

összesen: 4 adag/kb. 2320 kcal, 1 adag/580 kcal

 

Elkészítés:

A csirkecombot lebőrözzük, a csontot kifejtjük, és csíkokra vagy apró falatkákra vágjuk.Elkészítjük a pácot, melyet összekeverünk a hússal, és minimum egy-két órát a hűtőben pácoljuk, legjobb előző este elkészíteni. A panírhoz a hozzávalókat összekeverjük, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztaszerű legyen. A bepácolt húst a panírba forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. A bevonat hozzávalóit összeforraljuk, és belemártjuk a kisült csirkefalatokat, majd megszórjuk a szezámmaggal. Pirított üvegtésztával kínáljuk. (ld. pirított üvegtészta)