Menü

Legfrissebbek

Kijevi csirkemell

pic

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
15 dkg vaj
30 dkg trappista sajt
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, szerecsendió
a panírozáshoz, sütéshez:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj

összesen: 4 adag/6745 kcal, 1 adag/1686 kcal

 

 

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, habosra keverjük a vajjal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A mellfiléket vékonyra klopfoljuk, - vigyázzunk, el ne szakadjanak - és mindegyikre sajtkrémet halmozunk. Roládokká tekerjük őket úgy, hogy először a két oldalát a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük. (Ezzel megakadályozzuk, hogy sütés közben a vajas krém kifollyon.) A roládokat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd újra tojásba és morzsába forgatjuk. azaz duplán panírozzuk. Ezt követően hűtőbe tesszük, hogy a sajtkrém újra megdermedjen. Bő, forró olajban sütjük ki.