Menü

Legfrissebbek

Kínai csípős csirkeszárny

pic

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
3 evőkanál chilis-fokhagymás szójaszósz (vagy sötét szójaszósz)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mokkáskanál chilikrém (Sambal Oelek), vagy Erős Pista
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
3 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál száraz fehérbor
1 teáskanál ötfűszer, vagy Wok keverék
4 adag/1460 kcal, 1 adag/365 kcal

 

Elkészítés:

A fokhagymát lereszeljük, és valamennyi hozzávalóval együtt jól összekeverjük. A csirkeszárnyak végét levágjuk - a szárnyvégeket csirke alapléhez, vagy levesekhez felhasználhatjuk -, és a szárnyakra ráöntjük a páclét. Minimum egy órán keresztül - időnként megforgatva - pácoljuk. A szárnyakat egy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet, és fólia alatt kb. 40 percig sütjük. Végül a fóliát levéve a húst ropogós pirosra sütjük. (Ha netán a levét elfőné borral, vagy vízzel pótoljuk.) A csirkeszárnyakat üvegtésztával tálaljuk, melyet néhány kanál pecsenyelével keverünk össze.