Menü

Legfrissebbek

Csirke fajitas

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
8 db tortillalap (Casa Fiesta: Flour Tortillas)
1 nagy fej vöröshagyma
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
10 dkg reszelt sajt
só, olívaolaj

a marinádhoz:
1 dl olívaolaj
1/2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál citrom- vagy limelé
1 evőkanál Worchester szósz
1 evőkanál szójaszósz (chilis-fokhagymás)
1 evőkanál balzsamecet vagy fehérborecet
3 gerezd reszelt fokhagyma
2 mokkáskanál tabasco- vagy chiliszósz (ha nincs, az Erős Pista is jó)
őrölt bors

 

Elkészítés:

A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.) Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta. Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük. A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük. A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A mártásból a tortillatekercsekbe is tehetünk.)