Menü

Legfrissebbek

Csirkemáj baconbundában

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
1 tasak szeletelt baconszalonna
só, őrölt bors, majoránna, olaj, sültcsirke fűszersó (ez elhagyható)

 

Elkészítés:

A csirkemájat hártyáitól és az esetleges epemaradványoktól megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlővel a nedvességet leitatjuk, a két lebenyt különválasztjuk. Az összes májat egy nagy tálba tesszük, megszórjuk őrölt borssal, szárított majoránnával és sóval. A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is elég sós. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a májdarabokat egyenként beletekerjük egy szelet baconba, és szép sorjában - hogy a szalonna vége alól legyen - beletesszük a tálba. A tekercsek tetejét meghintjük sültcsirke fűszersóval. Kb. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.  Burgonyapürével/rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.