Menü

Legfrissebbek

Fokhagymás flekken

pic

Hozzávalók:

4 személyre:
8 szelet csontnélküli sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj

 

Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze, széleit bevagdossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.) Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.