Menü

Legfrissebbek

Rántott csirkecomb szezámmagos, fűszeres bundában

pic

Hozzávalók:

5 db csirkecomb

panírozáshoz:
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál piros paprika
2 evőkanál szezámmag
1 mokkáskanál friss vagy szárított kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt chili
sütéshez:
olaj

 

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, a csontok mellett - hogy jól átsüljön - bevagdossuk és besózzuk. Elkészítjük a panírozás hozzávalóit. Az első tányérba tesszük a lisztet, melyet a piros paprikával és a borssal jól összekeverünk. A második tányérba kerül a pici sóval felvert tojás. A harmadik tányérban a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, chilit és a kakukkfüvet. A combokat hagyományos módon bepanírozzuk, és nem túl forró olajban - nehogy a külseje megégjen, belül pedig nyers maradjon - kisütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat lecsepegtetjük, rizs vagy burgonyakörettel, savanyúsággal, esetleg majonézzel tálaljuk.