Menü

Legfrissebbek

Szecsuáni csirkemell

pic

Hozzávalók:

2 db filézett csirkemell
1 tasak szecsuáni csípős pác (vagy elkészíthető borecet, cukor, olaj, szezámmag, chlili, só, őrölt feketebors, fokhagyma és szójaszósz keverékéből)
1 db sárgarépa
1 kis doboz konzerv bébikukorica
1/2-1/2 piros és zöld kaliforniai paprika
10 dkg gomba
pirított szezámmag
olaj, só
10 dkg üvegtészta

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a szecsuáni pácba. Legalább 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük. A bébikukoricát leszűrjük. A szezámmagot szárazon kicsit megpirítjuk. Kevés olajat serpenyőben felforrósítunk, beletesszük a csirkemellet. Addig pirítjuk, mig a hús majdnem megpuhul. Belekeverjük a felaprított zöldségeket és a bébikukoricát, ízlés szerint sózzuk, esetleg chilipaprikával vagy Erős Pistával fűszerezzük, és készre pirítjuk. Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe tesszük, a tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjuk, míg megpuhul. A tészta tetejére halmozzuk a csirkét és megszórjuk a pirított szezámmaggal.