Menü

Legfrissebbek

Csirkemell csíkok Orly módra

pic

Hozzávalók:

2 db csirkemell
A panírozáshoz:
2 db tojás
sör
liszt

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A csirkemelleket kifilézzük és ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval – még jobb a csirke fűszersó – és amíg a panírt elkészítjük állni, hagyjuk. A tojásokból, a sörrel, liszttel és kevés sóval sűrű palacsintatésztát készítünk.  (Ha még finomabbra szeretnénk, akkor a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és úgy adjuk a masszához.) Az olajat felforrósítjuk, és a panírba beleforgatott csirkecsíkokat aranysárgára sütjük benne.  Leggyakrabban rizzsel és majonézzel tálaljuk, de nagyon finom bármilyen burgonya- vagy zöldségkörettel is.