Menü

Legfrissebbek

Szecsuáni csirke

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
1 db sárgarépa
2 maréknyi zöldborsó
3-4 szál újhagyma (lehet kisebb vöröshagyma is)
4 gerezd fokhagyma
2 db szárított csili
csiliszósz vagy Erős Pista
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kínai bor vagy száraz fehérbor
1 teáskanál cukor
3 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
a sütéshez:
olaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a  szójaszósszal, rászórunk 2 evőkanál keményítőt, kevés vizet hozzáadva összekeverjük, negyed órát állni hagyjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymákat apróra vágjuk. A megtisztított répát vékony lapocskákra daraboljuk. A serpenyőbe (wokba) olajat öntünk, felmelegítjük, megsütjük benne a csirkehúst, és szűrőlapáttal kiszedjük. A serpenyő aljában kevés olajat hagyunk, üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, a szárított csilit kicsit megtörjük és a hagymák mellé dobjuk. Hozzáadjuk a répát és a borsót, majd az elősütött csirkehúst, a bort és a csiliszószt. Kevés sóval és a cukorral ízesítjük, pici vízzel felöntve összesütjük. Mikor a zöldségek roppanósan puhák, 1 evőkanál keményítőt kikeverünk kevés vízzel és besűrítjük vele az ételt. Rizzsel vagy üvegtésztával tálaljuk.
https://azotthonizei.blogspot.com/2017/11/szecsuani-csirke.html alapján