Menü

Legfrissebbek

Slanac (Albán sós rúd)

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
0,5 dl olaj
10 dkg tejföl
a tetejére:
kb. 4 evőkanál víz
3 evőkanál liszt
1 evőkanál só

 

Elkészítés:

A langyos tejet a cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat és a tejfölt. Összedagasztjuk, és kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett munkalapon 16 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kis gombóccá gömbölyítjük. Letakarva újabb 20 percet kelesztjük. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, feltekerjük, és kb. 20 centi hosszúságúra kisodorjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 4-4-et egymás mellé. A 4-es csoportok sütés közben összesülnek, ez a tészta jellegzetessége. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megöntözzük a sós-lisztes-vizes keverékkel, és még 10 percig tovább sütjük.
http://akonyhavilaga.blogspot.hu/2016/01/slanac.html nyomán