Menü

Legfrissebbek

Fokhagymás bagett

pic

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott margarin
1 evőkanál cukor
1/2 evőkanál só
a tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
csipet só
a kenéshez:
tojás vagy tej

 

Elkészítés:

Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott (kb. 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb. 45-60 percig. Hat részre osztjuk, zsemleformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát), és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással. A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt, és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet. 180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

(http://receptneked.hu/sos-sutemenyek/kelt-tesztak/fokhagymas-tejfolos-bagett/)