Menü

Legfrissebbek

Fonott hotdog

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
35 dkg liszt
1 tasak instant élesztő (7 gr)
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg vaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
a töltelékhez:
4 db virsli
4 db lapkasajt
mustár
a tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint: szezámmag, köménymag, durva só, reszelt sajt, stb.

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedagasztjuk, majd nyolc részre osztjuk. A részeket ovális alakúra és kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk. A virsliket hosszában kettévágjuk, tetejüket bevágjuk, és a hézagba mustárt kenünk. Minden tésztalapra 1-1 félbevágott lapkasajtot, 1-1 fél virslit fektetünk. A tészta két szélét 2,5 cm távolságra bevagdossuk a töltelékig. Először a két végét hajtjuk a virslire, majd után a tésztacsíkokkal felváltva "befonjuk" a virslit. 15 percig pihentetjük, majd a rudak tetejét felvert tojással lekenjük, és meghintjük tetszés szerinti magokkal, sóval vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.