Menü

Legfrissebbek

Molnárka

pic

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 db tojás
140 g joghurt
2 evőkanál burgonyapehely
1,5 dl tej
10 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

 

Elkészítés:

A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. A bedagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük. 30-35 perc után enyhén lisztezett felületre borítjuk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor egy mérleg segítségével 100-110 g-os darabokra vágjuk, ha nem, akkor szemre osztjuk el 10-12 darabba. A kimért tésztákat gömbölyítjük. Letakarjuk és 10-15 percig pihenni hagyjuk. Ezután formázzuk. A molnárkákat sütőpapíros tepsire ültetjük, egymástól távol, és megint letakarjuk. Így kelesztjük 30-40 percig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra tesszük hűlni.
(http://www.limarapeksege.hu/2012/05/molnarka-ii.html)