Menü

Legfrissebbek

Gyors zsemle joghurttal és amaranttal

pic

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
1,5 teáskanál só
140 gr joghurt
2 dl víz (+ 1-2 evőkanál ha szükséges)
30 gr puffasztott vagy őrölt amarant (bioboltokban kapható)
2 evőkanál olaj
2,5 dkg friss élesztő

 

Elkészítés:

A zsemle hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk. Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítsünk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kilenc egyenlő részre daraboljuk. (Kb. 10 dkg-os darabok lesznek.) A zsemléket egyenként megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Letakarva ismét 30 percet kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. (A kellő gőzösödés eléréséhez a sütő aljára egy kisebb jénaiba tegyünk vizet, illetve 2x3-szor permetezzünk vizet a sütőtér aljára.)
http://www.limarapeksege.hu/2013/11/gyors-zsemle-joghurttal-as-amaranttal.html