Menü

Legfrissebbek

Spárgás focaccia

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
35 dkg liszt
5 g szárított élesztő
1 dl natúr joghurt
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
a tetejére:
25 dkg zöldspárga
25 dkg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
só, olívaolaj

.

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olívaolajat. Annyi vizet (kb. 2 dl-t) keverünk hozzá, hogy gyúrható, lágy tésztát kapjunk. 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd szobahőmérsékleten 1,5-2 órán át hagyjuk kelni. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A tésztából két darab 1,5-2 cm vastag lepényt formázunk. A megtisztított, feldarabolt spárgát elhelyezzük a tésztán, köré rakosgatjuk a negyedelt koktélparadicsomot. Sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 12-15 perc alatt készre sütjük. Közben felaprítjuk a fokhagymát és a petrezselymet, elkeverjük egy kevés olívaolajjal, és a kisült focacciát megkenjük vele. (Aki szereti, focaccia tésztájába keverhet friss kakukkfüvet, vagy oregánót is.)

(Meglepetés újság receptje nyomán)