Menü

Legfrissebbek

Büfékenyér

pic

Hozzávalók:

50 dkg kenyérliszt
30 dkg öregtészta (ld. öregtészta recept)
2,8 dl víz (de lehet burgonya főzővize is)
2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyapehely (ha burgonya főzővízzel készítjük nem szükséges)
1 teáskanál cukor
1,5 dkg élesztő

.

Elkészítés:

A hozzávalókat kenyérsütőgépben megdagasztjuk, majd tálba téve, langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egy-egy veknit készítünk belőle. Letakarva ismét - kb. félórát - kelesztjük. Ekkor a tetejüket pengével bevágjuk, és kettesével nagyobb méretű sütőzacskóba helyezzük őket, és ismét 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A zacskókba vizet permetezünk, és a zacskók száját a kenyérkék alá hajtjuk. Sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A zacskókat ollóval felvágjuk, és a kenyereket 3-5 percre visszatesszük a sütőbe. A sütőből kivéve mindegyiket vízzel lekenjük.