Menü

Legfrissebbek

Joghurtos kifli

pic

Hozzávalók:

40 dkg kenyérliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
25 dkg öregtészta (ld. öregtészta recept)
2 doboz natúr joghurt (125 gr-os)
1,25 dl víz
3 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 evőkanál burgonyapehely
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
a tetejére:
magvak (pl. napraforgó-, tök-, szezámmag, mák)
fokhagyma

.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel megdagasztjuk, és kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, kicsit átgyúrjuk, és egy-egy kb. 0,5 cm vastag körlapokká nyújtjuk. A körlapokat 8-8 cikkre vágjuk, és kifli alakúra felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, és kb. újabb 40 percet kelesztjük. A kelesztés végén a kifliket a magokkal - esetleg durva szemű sóval megszórjuk -, vízzel lepermetezzük, és előmelegített, 210 fokos (légkeveréses 190 fok) sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. (A kifliket a sütőből kivéve, még forrón kenjük le kevés sós vízben elkevert reszelt fokhagymával.)