Menü

Legfrissebbek

Pálmalevél

pic

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 evőkanál olaj
1,5 dl meleg víz
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
1/2 teáskanál cukor
magvak (pl. szezám, len, napraforgó, stb.)

.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból viszonylag lágyabb kenyértésztát dagasztunk. (Ha kézzel vagy robotgéppel végezzük a dagasztást, akkor előbb az élesztőt, a kimért mennyiségből elvett 0,5 dl langyos vízzel és a cukorral futtassuk fel, kenyérsütőgépnél erre a műveletre nincs szükség.) A megdagasztott tésztát lisztezett lapon alakítsuk bagettformára, és letakarva, kb. félórát kelesszük. Amikor a tészta megkelt, mindkét szélét 1/3-1/3 mélységben, kb. 5 cm-es távolságban, ollóval vagdossuk be, és a bevágott részeken csavarjunk egyet. Tetejét kenjük le olajjal, hintsük meg durva szemű sóval, szórjuk meg a magvakkal és fátyolszerűen kevés liszttel. Újabb 10 perc kelesztés után 200 fokra előmelegített, gőzős sütőben, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve vízbe mártott ecsettel kenjük át, azaz "mosdassuk" meg.