Menü

Legfrissebbek

Zabos buci

pic

Hozzávalók:

40 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1,5 dl víz
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
2 dkg élesztő

.

Elkészítés:

A zabpelyhet aprítógépben lisztté őröljük, majd az összes hozzávalóval együtt  kenyérsütőgépben - a sorrendet betartva - megdagasztjuk. (Elég puha, de nem ragadós tésztát készítsünk, ha szükséges, tejet vagy vizet adhatunk még hozzá.) Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. A tálból kiborítva nyolc (kb. 10 dkg-os) cipócskát gömbölyítünk belőle, melyeket ismét egy negyedóráig kelesztünk. Mindegyik cipót vékony téglalappá nyújtjuk, hosszában félbehajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük, és ismét egy órát kelesztjük. Vízzel lepermetezzük, - tetejét megszórhatjuk sóval, különféle magvakkal is - majd 200 fokra előmelegített sütőben - kb. 20-25 perc alatt - ropogósra sütjük. (A sütőbe egy kis jénai tálkában tehetünk vizet, mivel a keletkező gőztől még ropogósabb lesz a buci héja.)