Menü

Legfrissebbek

Baconos kifli

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg kenyérliszt (BL 8O)
2,75 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
25 dkg "öregtészta" (ld. öregtészta)
3 kiskanál só
1 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
a kenéshez:
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma

a szóráshoz:
10 dkg baconszalonna
durva szemcséjű só, köménymag
16 db/3558 kcal, 1 db/222 kcal

 

 


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel, vagy kézzel összedagasztjuk. és langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. (Ha kézzel dagasztunk, akkor az élesztőt kevés langyos cukros tejben először futtassuk fel.) A baconszalonnát nagyon apróra vágjuk, majd kisütjük. A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, és mindegyiket vékony, kerek lappá nyújtjuk. A lapokat 4-4 körcikkre vágjuk, vékonyan megkenjük a bacon zsírjával, és megszórjuk a pörccel, majd kifli alakúra feltekerjük. Negyedórát kelesztjük, majd a kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással lekenjük, durva szemcséjű sóval és köménymaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses 170 fok), kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg a kifli sül, a fokhagymát lereszeljük, kevés vízzel és sóval elkeverjük, majd a sütőből kivett, forró kifliket megkenjük vele.